Спагетите на баба
200 гр спагети
1-2 моркова
шунка
лютеница
олио
сол
риган
Морковите се нарязват на пръчици по 2-3 см и заедно със спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат. Загрява се тиган с олио и се задушава шунката нарязана на ситно. Прибавя се лютеницата и се подправя с риган. Изсипват се спагетите, морковите и част от водата и всичко се разбърква добре. По желание могат да се добавят обезкостени маслини и кашкавал. Да ви е сладко!
Теди,
ОтговорИзтриванемного рядко правя спагети или друг вид паста.Обикновено приготвям паста, когато трябва да сготвя нещо много набързо.Италианските видове спагети и паста обаче са приготвени от твърда пшеница и са по - леки за приемане.Майка ми обикновено ги употребява по - често, така че твоята рецепта ще свърши чудесна работа.
Поздрави !
Ели аз също не правя често спагети, но големият калпазанин много обича, и майка ми го глези, като всяка баба! Лека вечер!
Изтриване