С пилешкото филе не се обичаме от пръв поглед. Не веднъж съм взимала и опитвала да го вкарам в менюто, но не ми се получава много добре. Все има мрънкащи и недоволни. Обаче аз съм упорита и продължавам. Все някога ще го проядем. Този път се получи според мен много вкусно, и половинката си хапна от него. Ето и как го приготвих :
Пилешко бон филе паприка
500 гр. пилешко бон филе
1 с.л червен пипер
1/2 ч.л черен пипер
1/2 ч.л кимион
1/2 ч.л чесън на прах
2 с.л брашно
1/2 ч.ч фини овесени ядки
олио
сол
В купа се смесват подправките, солта и малко олио. Пилешките филенца се разбъркват и овкусяват със сместа. Оставят се настрани за 20-30 минути да се овкусят. След това се овалват в овесени ядки, корнфлекс или галета. Изпържват се в загрято олио. След изваждане се поставят върху кухненска хартия за да поеме излишната мазнина. Към тях може да се приготви сос от кисело мляко, чесън и копър. Приятен апетит!
Чудесно е, Теди. Ще му намериш цаката:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесно е. Просто бих те посъветвал да го подържиш повече време в подправките - хубаво да се овкуси. А че ПоловинЪт си го излъгала си е направо Чудо. Моите понякога трудно мога да ги убедя, че нещо е вкусно. Та не им казвам какво е докато не го опитат и харесат ...
ОтговорИзтриванеТеди, аз пък много обичам пилешко филе, и твоето е супер!
ОтговорИзтриванеИ моите животинки са същите, като дзверовите, ама не щат и да се лъжат, без да са разбрали какво е:))
Теди,
ОтговорИзтриванене съм панирала филе в овесени ядки.Но филето става много вкусно и крехко когато е добре мариновано и овкусено.Трябва много добре да поеме от подправките.Приготвяла съм пилешко филе панирано в бадемова панировка и много се харесваше в моето заведение.За свински пържоли или телешки може да се използва и орехова панировка.
Поздрави !
Чудесни идеи, Ели! Ще се възползвам от тях!
ОтговорИзтриванеБате, Весе трудно се лъжат да опитат, ако не е месно ястието. Ако е месце са склонни да опитат ;)
Кате, има още да "страдам" по филето, но ще му намеря цаката!
Сърдечени поздрави, приятели!