Търсене в този блог

петък, 6 март 2015 г.

Крем карамел в тава



Много обичам крем карамел, но понеже нямам подходящи индивидуални купички не правя в къщи. Като по поръчка ми дойде предложението на Илианка за крем карамел в тава.

 Крем карамел в тава






8 яйца
1 л. прясно мляко
1 ванилова есенция
12 с.л. захар

За карамела - 150 г захар


Първо се стопява захарта за крем карамела в отделен съд, или директно в тавата. Яйцата се разбива със захарта с миксер, прибавя се есенцията и прясното мляко. Сместа се изсипва в тавата при карамела и се пече на 160 градуса до готовност. Няма нужда от допълнителен съд за водна баня. Получава се чудесен крем карамел. След това се взима голяма лъжица и се напада още горещ. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Определено е много вкусен и така. От както се помня крем карамела го правим така у дома. Моите баби го правеха така. И честно да си кажа, и аз в купички не съм го правила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявай Вили, чак сега виждам коментара ти! С нетърпение очаквам да се прибера у дома, и да го приготвя отново. Много е вкусен!

      Изтриване