Едно типично лятно ястие с много вкус и очарование. Не веднъж съм споделяла, че обичам фурната си. Обичам я, защото тя готви, докато аз си почивам, или се занимавам с децата. Такова е днешното ястие, лесно и вкусно, невероятно сладко от лука и морковите. Ето и как го приготвих.
Пилешки бутчета с лук и домати на фурна
4 пилешки бутчета
6-7 глави лук
2 моркова
5-6 домата
1/2 чаша бульон*
2 ч.л риган
1/2 ч.л. черен пипер
щипка лют червен пипер
олио
сол
Доматите се почистват и нарязват на парченца, лука на полумесеци, морковите на колелца. Поставят се на дъното на тава, овкусяват се със сол, риган, пиперите и бульона. Бутчетата се поставят отгоре, овкусяват се с черен пипер и сол. Полива се със струйка олио. Пече се до готовност във фурна загрята на 220 градуса. Бульона, който ползвам е концентриран. Получавам го, когато пека месо на фурна, от отделилия се сос. Обикновенно е доста мазен, затова го охлаждам и отделям мазнината, която се е образувала отгоре. Използвам останалия сос като бульон за овкусяване на други ястия. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванепрекрасно ястие се е получило.С такова зеленчуково канапе правя обикновено риба, но т.к. родителите ми употребяват месо и са на път да откажат напълно свинското ще трябва да им приготвя скоро твоята рецепта.Имаме бройлери на село, а те стават много сполучливи, когато се пекат на фурна.Даже може да се добавят малко грах и пиперки, а защо не и малко кисели краставички.
Поздрави !
Ели, даваш ми идея за рибно ястие ;). Поздрави!
ИзтриванеКакто сега им е сезона на сочните сладки домати-чудна гозба,Теди,а и наистина дава време за други занимания,а не да си дежурен около печката.Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеРоси, много е сладка гозбата, и лесна, и най-вече вкусна. Лека вечер!
Изтриване