Очаквано добра комбинация ;) Това е рецепта, която не съм приготвяла от години. Тя беше специалитет на моята сестра през студентските ни години, от нея съм я научила. И пилето и картофките стават страшно апетитни и ароматни. А когато цялата къща ухае на вкусно сготвено, няма как да устоиш. Ето я и рецептата :
Пиле с бира и картофи
4 пилешки бутчета
1 кг. картофи
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
1,5 ч.ч бира
1 с.л червен пипер
1 ч.л черен пипер
1 ч.л чесън на прах
олио
сол
Картофите се почистват и белят. Ако се подберат по дребни картофи, може да се оставят цели. Овкусават се с чесън на прах и сол. Пилешките бутчета се посоляват и подправят с чесън на прах, червен и черен пипер. Подреждат се в тава. Отстрани се поставят картофите, нарязаният лук и целите чесънчета. Поръсва се с малко олио, налива се бирата в тавата. Пече се в загрята на 220 градуса фурна. По средата на печенето бутчета могат да се завъртят, а последните пет минути да се обърнат отново. Сервира се с останалата бира. Приятен апетит и наздраве!