Търсене в този блог

неделя, 26 март 2017 г.

Рибена крем супа


Загубих се за известно време от блоговото пространство,  но такъв е живота. Когато те налегнат ангажименти и грижи, нямаш нито време, нито възможност да се отдадеш на любимото занимание. Надявам се, и си го пожелавам, отново да имам достатъчно време и вдъхновение да записвам нови рецепти за блога.
Рецептата, която представям е за една много вкусна и нежна крем супа. До съвсем скоро не бях правила вкъщи рибена супа, защото ми се струваше сложно и трудоемко. Но открих едно заведение, където приготвяха много вкусна, кремообразна рибена чорба. И така реших да опитам. Първите няколко пъти приготвях с изостанали сготвени рибни филета. По този начин ги "рециклирах" на следващия ден. И супата се хареса вкъщи. И позволява много вариации на различни риби и зеленчуци. Аз ще запиша най-класическият вариант с картоф и морков. Може лука и чесъна да се пропуснат, или да се добавят още подправки.


Рибена крем супа





4 бр. рибни филета (в идеалният случай предварително сготвени- печени, на скара или панирани)
4-5 картофа
1 морков
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 с.л  сух ронен дивисил
черен пипер
1/3 връзка магданоз
1/2 връзка копър
олио
сол




 В подсолена вода се сваряват картофите, морковите, лука и чесъна, предварително почистени и нарязани на кубчета. Ако рибата е сурова се слага заедно със зеленчуците. Когато всичко е сварено, рибата се изважда и накъсва на парчета. Зеленчуците, заедно със бульона и зелениите се пасира гладко. Рибата се връща в тенжерата.  Ако е предварително сготвена, тя не се вари, а се слага след пасиране на зеленчуците. Супата се връща на котлона и се вари 5-10 минути.  Сервира се с парче лимон.  Получава се много вкусна и засищаща супа.



Приятен апетит!