tag:blogger.com,1999:blog-7199288177330205007.post4075493567540979929..comments2024-02-12T15:56:53.568+02:00Comments on Пекарната на мама Теди: Вратни пържоли с мащерка и чесънТеодора Ангеловаhttp://www.blogger.com/profile/12916055607518507398noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7199288177330205007.post-337370410181670642015-07-23T16:57:23.331+03:002015-07-23T16:57:23.331+03:00Ели, благодаря за споделеното! Наистина нямам нави...Ели, благодаря за споделеното! Наистина нямам навика да мариновам предварително, а е много по-добре да се направи. В повечето случаи бързам и решавам в последния момент какво ще готвя. Весела вечер!Теодора Ангеловаhttps://www.blogger.com/profile/12916055607518507398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7199288177330205007.post-76418862868540705192015-07-22T10:37:52.015+03:002015-07-22T10:37:52.015+03:00Теди,
имах доскоро заведение и се научих да пригот...Теди,<br />имах доскоро заведение и се научих да приготвям чудесна скара и пържоли.Тайната на приготвянето е хубавото месо и предварителното му задължително начукване и мариноване.Винаги между 2 парчета найлон се начуква месото с дървено чукче / пържола или филе /.За мариноването използвам бира, балс. оцет, соев сос, лимонов сок,червено вино, мазнина / олио, зехтин / и подправки по избор.Месото престоява мариновано с всичко това 1 нощ.А после се пече на плоча, скара или във фурната.Към маринатата може да се добави също мед, горчица или някакъв специално подготвен за целта сос.Стават чудесни , особено ако месото е хубаво.Опита ще ти покаже кое е най - доброто месо.Познава се по цвета и аромата на прясно месо.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7199288177330205007.post-37787973923874533892015-07-22T07:05:42.972+03:002015-07-22T07:05:42.972+03:00За меда не съм се сетила, Роси, и ние обичаме ;) С...За меда не съм се сетила, Роси, и ние обичаме ;) Спокойна сряда, мила!Теодора Ангеловаhttps://www.blogger.com/profile/12916055607518507398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7199288177330205007.post-55954559284211039192015-07-22T00:57:12.212+03:002015-07-22T00:57:12.212+03:00С мащерка са чудни,а аз слагам и мед,много ни допа...С мащерка са чудни,а аз слагам и мед,много ни допада сладникавия привкус.Хубаво утре,Теди!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.com