сряда, 29 април 2015 г.

Зелени кюфтенца

Навън времето е приятно и топло, идеално за разходки сред природата. Застояването пред печката е минимално, за да сготвим нещо лесно и бързо. Обичам различните комбинации, и ми стават любими нови вкусове. Едни такива са тези зелени кюфтенца. На пръв поглед нищо особенно, но са толкова ароматни и вкусни. Ето и какво сложих във тях:


Зелени кюфтенца




500 гр свинско месо от плешка
2-3 филийки хляб
60-80 гр левурда
1 стрък пресен чесън
1 стрък зелен лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
кимион
риган
олио
сол


Хлябът, заедно с измитите и подсушени зелении-лук, чесън, левруда и магданоз, се смила в кухненски робот. Получават се чудни зелени хлебни трохи, които могат да бъдат поръска на различни печени ястия.  След това се пресипват в купа. Месото се реже на парчета и се поставя  в робота. Смила се на кайма, прибавят се подправките и зелената смес. Поставя се яйцето и продуктите се миксират отново за няколко секунди. Когато всичко е добре смесено, се оформят кюфтета. Нареждат се върху хартия за печене, полива се всяко кюфте с малко олио и се пече във силна фурна. По средата на печенето се обръщат. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар