Домашна лека майонеза
100 мл прясно мляко
200 мл олио
лимонов сок
сол
Много е важно продуктите да са на стайна температура. Ако млякото е било в хладилник се оставя поне един час извън него за да се стопли. Сипвам прясното мляко в тесен съд, този който си идва с пасатора. След това покривам и оставям на стайна температура един час, а най-добре и повече, например 2-3 часа. След това добавям олиото, като внимавам да не се смесят и да останат на пластове. В никъкъв случай не се разбърква. Точно преди разбиване слагам лимонов сок от около половин лимон, и кафена лъжичка сол. Обаче тези двете съставки е хубаво да се сложат на вкус. След това потапям пасатора, завъртам 30 секунди на дъното, докато се захване и внимателно издърпвам нагоре. Това е, лесно, вкусно, достъпно. И много по добро от това в магазина ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар