понеделник, 22 февруари 2016 г.

Пилешко със зеленчуци и паста

Пилешко със зеленчуци и паста




500 гр. пилешко месо
250 гр. макарони конкильони
2 моркова
2 червени чушки
1 тиквичка
4-5 скилидки чесън
2 глави лук
5 с.л соев сос
2 с.л оризов оцет
1/2 ч. л чесън на прах
1/2 ч.л джинджифил на прах



за мариноване:
4 с.л соев сос
2 с.л оризов оцет
1 ч.л джиндифил на прах
1/2 ч.л чесън на прах
1-2 с.л мед




Пилешкото месо се нарязва на хапки и се залива с маринатата. Макароните се сваряват според указанието на опаковката. Зеленчуците се почистват и нарязват на парченца с големината на макароните. В подходящ съд се запържват последователно зеленчуците на малки порции. Изваждат се в отделен съд. Накрая се запържват макароните и месото. Всичко се връща обратно и се овкусява със соевия сос, подправките и оцета. Посолява се на вкус. Сервира се веднага. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Чудесно ястие, вкусна рецепта. Поздрави, Тединка!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    много интересно предложение с пилешко.Прекрасно ястие се е получило.Непременно ще го изпробваме.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, вкусно и много зеленчуково ястие се получи! Хубав ден!

      Изтриване