сряда, 24 февруари 2016 г.

Салата с репички


Салата с репички


1/2 връзка репички
1 морков
1 малко цвекло
зелените листа от репичките
5-6 ореха


зехтин
лимонов сок
хималайска сол
мед




Репичките се почистват и измиват. Нарязват се на колелца. Морковът и цвеклото се почистват и настъргват. Листата се измиват и нарязват на ленти. Всичко се разбърква и овкусява със дресинг, предварително приготвен и добре разбъркан. Отгоре се поставят ореховите ядки. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    прекрасна е салатата, веднага си открадвам рецептата.Чудна, чудна....
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубава салата стана, Ели! Свежата зеленина на репичките прекрасно допълни салатата. Приятен петък, Ели!

      Изтриване
  2. От Ели научих, че тези листа на репичките могат да се ядат, в къщи не са на същото мнение, но само, когато разберат, че съм сложила:))
    Вкусна салата, Теди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е нужно да разбират ;) Аз си мълча, и никой не знае, че са листа от репички. А и се харесват на вкус!

      Изтриване