Карамелени пуканки
50 гр. царевица за пуканки
3 с.л захар
2 с.л олио
В незалепваща тенжера с капак се поставят захарта, олиото и царевицата. Загрява се на котлон, като периодично се разтръсква енергично цялата тенжера. Захарта се стопява и карамелизира. Пуканките се изпукват през това време, а когато разтръскваме се глазират от всички страни. Получават се много ароматни и сладки пуканки. Изчаква се да се охладят, и се сервират. Внимавайте с горещия карамел. Приятен апетит!
Едната фунийка за мен! :) Чудесни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАаа, и за София една фунийка, моля:)
ОтговорИзтриванеВеднага правя, момичета! И пращам по адресите ;)
ОтговорИзтриване