сряда, 10 юни 2015 г.

Кашкавалени мъфини с магданоз, копър и рукола



Когато правих солените мъфини със сирене и зелен лук ми хрумнаха още доста идеи с различни комбинации. Днес е ред на едни симпатчни кашкавалени мъфини със зеленийки. Много свежа и вкусна е комбинацията. Ето и продуктите:



Кашкавалени мъфини с магданоз, копър и рукола






4 яйца
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 ч.ч. микс от наситнени магданоз, копър и рукола
1,5 чаша брашно
3 с.л. олио
6 с.л кисело мляко
1 ч.л сода бикарбонат
2 с.л сусам
сол


Содата се поставя при киселото мляко за да шупне. Яйцата се разбиват с вилица, постепенно се добавя олиото, киселото мляко, сусама. Сместа се разбърква с кашкавала и зелениите. Ако кашкавала е много солен не се добавя сол, но ако е безсолен се посолява. Формички за мъфини се намасляват или поставят хартиени капсулки. Сместа се разпределя, като се пълни 2/3 от вместимоста на формата. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Чудесни са мъфинките Теди.Много свежи аромати, наситен вкус.Благодаря за интересната идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, когато са приготвени за любимите хора винаги са много вкусни. Усмихнат следобед!

      Изтриване