Търсене в този блог

четвъртък, 21 май 2015 г.

Солени мъфини със сирене и зелен лук



Пословична е любовта ми към мъфините, но почти винаги ги правя сладки. Днес реших да направя в солен вариант,  и да добавя свежа нотка към тях. Останах очарована от вкуса и аромата, затова бързам да напиша рецептата, преди да съм я забравила!


Солени мъфини със сирене и зелен лук





3 яйца
150 гр сирене
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч олио
3/4 ч.ч нарязан зелен лук
1 бакпулвер
сол


Яйцата се разбиват заедно с олиото и киселото мляко. Към тях постепенно се прибавя брашното смесено с бакпулвера. Накрая сместа се разбърква с натрошеното сирене, и нарязания лук. Ака сиренето не е солено може да се добави малко сол. Форма за мъфини се намаслява, или се поставят хартиени капсулки. Сместа се разпределя и пече в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Получават се вкусни и ароматни солени кексчета. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    прекрасна рецепта - веднага си я записвам.Понякога правя солени хлебчета или мъфини по различни поводи.Интересува ме тази доза за 12 мъфини ли се отнася ?Формите за мъфини обикновено имат 12 гнезда, но в някои блогове се използват формички от пастет или формички от по - твърдо алуминиево фолио.Има такива в големите търговски вериги.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, веднага отговарям;). Дозата ми е за 18 бр.- стандартна форма за мъфини. Ако ползваш алуминиевите формички ще се получат 12 бр най вероятно, защото са по големи. Поздрави!

      Изтриване