Търсене в този блог

сряда, 6 май 2015 г.

Агнешка дроб сърма

 Честит Гергьовден


След цялата агнешка одисея е време да покажа и гарнитурата за агнешкото месо. Много подходяща е към Агнешко печено със сол или Агнешко печено в плик. Дори и като самостоятелно ястие, с добавена свежа салата е приказно. Рецептата е лесна и семпла:

Агнешка дроб сърма




1 комплект агнешки дреболии- бял и черен дроб, бъбреци, момици
1,5 ч. чаша ориз
подправка за агнешко(лук кромид, магданоз, моркови, дафинов лист, босилек, индийски орех, джоджен, девисил, целина, чер пипер, сол, розмарин)
зелен лук
джоджен
олио
сол


Дреболиите се сваряват за 30-40 минути, като черният дроб се изважда на десетата минута от завирането на водата. Бульона се прецежда, а дреболиите се нарязват на ситно. В мазнина се запържват дреболиите, прибавя се зеления лук и подправките. Ориза се измива и прибавя към сместа. Постепенно, на части се прибавя от бульона. Когато ориза е почти готов се поставя в тава, добавя се малко вода и се запича до готовност. Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар