Търсене в този блог

понеделник, 18 май 2015 г.

Бял кекс

Всъщност незнам защо му сложих това име, но идеята беше да направя кекс. Обаче в момента нямам под ръка подходяща форма и кухненска везна, и се наложи импровизация. Която се оказа много сполучлива и я извикаха на бис ;) . Ето и рецептата:

Бял кекс




4 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ванилова захар
1 бакпулвер
микс от стафиди,
червена боровинка,
орехи, лешници


С миксер или телена бъркалка се разбиват яйцата и захарта. Прибавя се постепенно киселото мляко и олиото. Брашното се разбърква с бакпулвера и ваниловата захар. На части се прибавя към сместа. Накрая се посипват сушени плодове и ядки и се разбърква. В намаслена и набрашнена тава се изсипва сместа. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. По желание се поръсва с пудра захар.  Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Кекса е станал чудесен, Теди.Ядките и сушените плодове са му придали чудесен вид и вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели! Много се хареса на всички вкъщи. Бърз и лесен сладкиш!

      Изтриване
  2. Ами, как защо е това име - погледни какво нежно творение е! Взимам парченце и сядам да обсъдим рецептата:))) Великолепна е, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате, наистина е много вкусна импровизация;). Поздрави!

      Изтриване