Гъбена супа с листа от репички
2 картофа
3-4 моркова
5-6 средно големи гъби
3-4 стръка пресен лук
1 връзка листа от репички
1 ч. чаша концентриран бульон*
чесън на прах
олио
сол
Картофите се режат на кубчета, моркова се настъргва. Гъбите се нарязват на ситни кубчета, пресния лук на колелца. В тенжера се задушават морковите, след като оцветят мазнината се прибавят зеления лук и гъбите. Когато и те се позапържат се добавят картофите и нарязаните на ситно листа от репички. Налива се концентрирания бульон* и се прибавя вода. Когато зеленчуците се сварят, супата се маха от огъня. Приятен апетит!
* Много често, когато пека месо в тавата остава много вкусен сос. Ако няма
да го употребявам за месото го съхранявам в хладилник. Получава се
много вкусна добавка за супи.
Теди,
ОтговорИзтриванечудна е супата, перфектно съчетание на продукти и вкусове.Листата от репички могат да се включват и в салати, но трябва да са млади.
Поздрави !
Благодаря Ели, наистина се получи вкусно съчетание. Преди да направя огретена, който беше първият ми експеримент с листата от репички ги опитах. Очаквах да са горчиви, но усетих сладка жилка, и тогава реших да ги включа в ястието. Определено ми даваш идея да ги включа в салата. Поздрави!
ИзтриванеТеди, и аз наскоро правих супа с добавка на тези листа. Правила съм и салата, хареса ми!
ОтговорИзтриванеВеси, определено ще влезнат в кухнята ми тези зеленилки. Не съм и предполагала преди, че мога да ги използвам!
Изтриване