Търсене в този блог

четвъртък, 7 май 2015 г.

Гъбена супа с листа от репички

Много отдавна не съм правила зеленчукова супа. Реших този път да е с гъби и свежи листа от репички, които чакаха своето приложение. Получи се чудесно съчетание на продукти и вкус. Преди време бях правила един вкусен огретен с листа от репички. Ето и продуктите за супата:

Гъбена супа с листа от репички

2 картофа
3-4 моркова
5-6 средно големи гъби
3-4 стръка пресен лук
1 връзка листа от репички
1 ч. чаша концентриран бульон*
чесън на прах
олио
сол


Картофите се режат на кубчета, моркова се настъргва. Гъбите се нарязват на ситни кубчета, пресния лук на колелца. В тенжера се задушават морковите, след като оцветят мазнината се прибавят зеления лук и гъбите. Когато и те се позапържат се добавят картофите и нарязаните на ситно листа от репички. Налива се концентрирания бульон* и се прибавя вода. Когато зеленчуците се сварят, супата се маха от огъня. Приятен апетит!

* Много често, когато пека месо в тавата остава много вкусен сос. Ако няма да го употребявам за месото го съхранявам в хладилник. Получава се много вкусна добавка за супи.




4 коментара:

  1. Теди,
    чудна е супата, перфектно съчетание на продукти и вкусове.Листата от репички могат да се включват и в салати, но трябва да са млади.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели, наистина се получи вкусно съчетание. Преди да направя огретена, който беше първият ми експеримент с листата от репички ги опитах. Очаквах да са горчиви, но усетих сладка жилка, и тогава реших да ги включа в ястието. Определено ми даваш идея да ги включа в салата. Поздрави!

      Изтриване
  2. Теди, и аз наскоро правих супа с добавка на тези листа. Правила съм и салата, хареса ми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, определено ще влезнат в кухнята ми тези зеленилки. Не съм и предполагала преди, че мога да ги използвам!

      Изтриване