Зелена супа с киселец и магданоз
2 връзки киселец
1 връзка магданоз
2 стръка зелен лук
1 морков
1/3 ч.ч. ориз
бял пипер
лют червен пипер
кимион
сол
олио
2 жълтъка
2-3 с.л. кисело мляко
2 жълтъка
2-3 с.л. кисело мляко
Киселеца, магданоза и лука се измиват и нарязват на дребно. Дръжките на киселеца и на магданоза се прибавят към лука и се задушават в тенжера с олио и вода. Когато поомекнат се прибавя настъргания морков. Когато и той се задуши се добавят листата от магданоз и киселец. Овкусява се със сол и подправки. Налива се вода и когато кипне се прибавя ориза. След като се свари и той се разбъркват жълтъците с млякото и постепенно се наливат към врящата супа. Котлона се изключва и супата се оттегля от огъня. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар