Търсене в този блог

вторник, 5 май 2015 г.

Агнешко печено в плик

Поредната рецепта за агнешко месо. След Агнешкото печено със сол, Агнешката супа, ред е на агнешкото печено в плик. Рецептата е подходяща за порционирано месо, защото в плика се запазва сочноста му. Получава се много ароматно и вкусно печено. Подправката за агнешко открих случайно, но се влюбих в нея, наглед обикновенни подправки, но съчетани много добре. Подсилих с допълнително джоджен и подлютих леко с червен пипер. Ето я и рецептата:

Агнешко печено в плик





1.2 кг агнешко месо
риган
джоджен
подправка за агнешко(лук кромид, магданоз, моркови, дафинов лист, босилек, индийски орех, джоджен, девисил, целина, чер пипер, сол, розмарин)
сол
олио
червен пипер
лют червен пипер
брашно


Месото се нарязва на порционни парчета. Смесват се всички подправки и се разбъркват с олиото на кашичка. В плик за печене се поставя потопеното в сместа месо. Плика се завързва, като предварително се изкара въздуха. Пече се до готовност, като накрая месото може да се извади от плика и да се запече до златисто. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар