Никога не бях правила панакота. Всъщност десертите са ми много слаба страна, но смятам това да се промени. Не бях работила с желатин и сметана, но като за първи път се получи невероятно добре. Прочетох много рецепти, начини на работа с желатин, и на края се престраших. Намерих вдъхновение при Ева Тонева и нейната Виолетова панакота. Обаче мен ме е обхванал розовия период, и така моята панакота стана бонбонено розова.
Бонбонена панакота
400 мл пълномаслено прясно мляко
200 мл сметана 30%
150 гр бонбони с вкус на малини
7 гр желатин
Желатина се разтваря в 2-3 супени лъжици вода, и се оставя да набъбне. Прясното мляко се поставя в тенжера на котлона, заедно с бонбоните. Разбърква се непрекъснато, докато бонбоните се разтопят. Прибавя се сметаната и се загрява до кипване. Дръпва се от котлона и внимателно се прибавя желатина. Разбърква се до стопяването му и се налива в десертни чашки. Охлажда се и при поднасяне се украсява с плодове и бонбони.
Приятен апетит!
Теди, на това наистина му се казва ентусиазъм - 100 за 4 месеца, уау! :)
ОтговорИзтриванеЧестита юбилейна публикация, пожелавам ти скоро и четирицифрена бройка!
От панакотата си придърпвам една чашка, обожавам този десерт, обожавам и малини, розово все разправям, че не харесвам, а се оказа, че този цвят много ми отива, така че нека да ни е розов деня! :)
Миме, благодаря! Когато видях стотната публикация и аз се изненадах. Но аз така или иначе готвя всеки ден, понякога и по няколко ястия. Усмихнат и слънчев ден!
ИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванепожелавам ти още много пъти по 100 публикации, много вдъхновение и ентусиазъм, огромно желание при представяне на продуктите и рецептите.И аз не съм голям любител на десертите.С течение на годините изключих от употреба бялата захар.Но правя понякога десерти, когато се налага, торти.Но основно обичам да правя и консумирам сурови сладкиши и торти.Чудесна е панакотата, много лесно се работи с желатин, стига да е с добро качество.Днес има голям избор, но преди години желатинът, който ползвах не беше много добър.
Поздрави !
Благодаря Ели! Имам списък с продукти и рецепти, които не съм ползвала и правила, и благодарение на блога се реализират. Блога е полезно занимание ;)
ИзтриванеЗначи правилно съм прочела - бонбонена панакота, защото на мен често ми се привиждат бонбони:))) Ами прелестна е, а повода - да е честит!:) Много публикации, много приятни емоции и нови кулинарни приятели ти пожелавам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате, и на мен все бонбони са ми пред очите ;). Усмихнат и слънчев следобед!
Изтриване