Търсене в този блог

събота, 6 юни 2015 г.

Ванилов сладолед с кондензирано мляко

 

Днес имам повод да почерпя. Днес, преди шест години станах майка за пръв път. Най-хубавата и чиста емоция на света е да станеш мама. Най-съкровенната мечта се изпълни, аз съм безкрайно щастлива и горда с моите момчета! Пожелавам на тях и на себе си, най-вече здраве, за да се радваме един на друг и много поводи за радост! Почерпете се с един прекрасен сладолед:


Ванилов сладолед с кондензирано мляко




400 гр. подсладено кондензирано мляко
400 мл течна сметана
2 пак. ванилова захар (1бр. есенция ванилия)




Това е най лесната рецепта за сладолед. Няма бъркане и наглеждане, има само вкус и наслада. Сметаната се оставя в хладилник за няколко часа, или цяла нощ. Поставя се в купа и се разбърква с миксер до меки връхчета. Постепенно се добавя подсладеното кондензирано мляко и ванилията. Налива се в подходяща кутия с капак, замразява се. Тук е момента да споделя, че така направен сладоледа беше малко повече сладък от моя вкус (обаче си го хапнах, не му се дърпах много). Втория път го направих с добавка на още 200 гр. сметана, но сложих настърган шоколад и малко сладко от череши. Получи се много ароматен и вкусен. Очарована съм от сладоледа! Опитайте!

11 коментара:

  1. Теди, да са ти живи и здрави момчетата и дълго време да те радват.
    Па за сладоледчето, такова не ям поради съставките на тия дет ги продават, но това бих го пробвал...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Сладоледа задължително опитай, прекрасен е!

      Изтриване
  2. Честит ви семеен празник,Теди,здраве за цялото ви семейство!С удоволствие бих хапнала чашка чуден,домашен сладолед!Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси, много си мила! Усмихнати слънчеви дни!

      Изтриване
  3. Да са ти живи и здрави момчетата! Здраве, щастие, късмет, успехи, всичко най-добро им желая от сърце! Черпя се с удоволствие от тази сладост! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Почерпи се Кате, все още има малко сладолед! Весела нова седмица!

      Изтриване
  4. Теди,
    да ти е живо и здраво цялото семейство.Много да те радват момчетата занапред.Децата са дар от Бога, но и голямо изпитание, защото трябва да ги отгледаш и правилно да ги възпиташ.Правя подобен сладолед, но с разбити белтъци на сняг.Не съм използвала кондензирано мляко.Интересна идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Ееееей, това ще го пробвам задължително!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна рецепта - бърза, лесна и много вкусна. Много благодаря! Направих с 3 ралични вкуса - ванилия, шоколад и банан и станаха супер.

    ОтговорИзтриване
  7. Great post, thanks for sharing!

    Hương Lâm với website Huonglam.vn chuyên cung cấp máy photocopy toshiba cũ và dòng máy máy photocopy ricoh cũ uy tín, giá rẻ nhất TP.HCM

    ОтговорИзтриване