Търсене в този блог

понеделник, 29 юни 2015 г.

Мариновано сирене

Не се сещам да правя мариновано сирене, а толкова ми харесва. Слагам го в блога си за подсещане. Когато на една разходка открих пресен риган веднага се сетих как да съхраня аромата му по дълго. Обичам гръцкия риган, и го ползвам в почти всяка гозба, но сушен. Ето и лесната рецепта:


Мариновано сирене




сирене
зехтин
пресен риган
магданоз
червен пипер
черен пипер


Приготвянето е много лесно. Хубаво е сиренето да не е много солено. Режи се на кубчета, поръсва се с пиперите. Парчетата сирене се поставят в буркан, като между тях се слагат откъснатите листенца от пресните билки. Напълва се догоре със зехтин и престоява два или повече дни в хладилник. Добър апетит!

6 коментара:

  1. Теди,
    тиквичките осезаемо са присъствали на твоята трапеза.Понякога мариновам и сирене и благодаря, че ме подсещаш.А салатата ти с боб и тиквички си е истинско чудесно основно ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега е сезона на тиквичките, и се старая да готвя сезонни продукти. А за сиренцето и аз се подсетих като го видях на снимка. Весела вечер, Ели!

      Изтриване
  2. Без съмнение е много вкусно това сиренце,Теди!Сърдечни поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусничко е, Роси! Весела и усмихната седмица!

      Изтриване
  3. Теди, маринованото сирене си е класика за мене и го обичам страхотно, но и аз рядко се сещам да го правя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз затова за подсказка го сложих в блога, иначе варианти за него много! Поздрави!

      Изтриване