Търсене в този блог

петък, 26 юни 2015 г.

Подлучени тиквички



Един мил спомен от детството са подлучените тиквички. Моята баба се заемаше да ги приготвя, а това беше нелека задача. Трябваше да се изпържат купчина тиквички, в малко тиганче. Ние, внуците, използвахме всяко нейно разсейване, и нападахме изпържените тиквички. Как ни се караше, но в крайна сметка ни сипваше да си хапнем от най-вкусните тиквички на света. Рецептата е много лесна:


Подлучени тиквички




4 тиквички
млечен чесън
копър
оцет(малинов оцет )
олио
сол


Тиквичките се почистват и нарязват на колелца. Баба ми ги пържеше в много олио, панирани в брашно, но могат да се омаслят и запекат във фурна или на грил тиган. Аз ги запържих в незалепващ тиган с малко мазнина. Копърът се измива и нарязва, а скилидките чесън се белят. В хаванче с малко сол се счуква чесънът, постепенно се добавя оцета.



Готовите тиквички се подреждат в чиния и поръсват с копъра. Подправят се с чесновия оцет. Опитайте!

2 коментара:

  1. Абсолютен летен фаворит и въпреки, че приготвянето им е в пъти по-дълго от похапването:))) аз не се отказвам от тях. Изглеждат чудно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радва ме, че ти харесват! Аз също много ги обичам! Поздрави!

      Изтриване