Търсене в този блог

събота, 20 юни 2015 г.

Яхния с бакла и гъби

Докато все още я има в градините и по пазарите една простичка, но вкусна яхния от млада зелена бакла. След предишния неуспешен опит да приготвя яхния, днес вече имам много вкусно ястие. Това се оказа чудесна и питателна вечеря, в компанията на малко хляб и заедно със свежа салата. Комбинацията гъби с бакла е наистина неустоима. Ето го и чудесното постно ястие:


Яхния от гъби с бакла




250 гр. зелена бакла
250 гр. гъби
2 глави лук
2 червени чушки
250 мл. доматен сок
червен пипер
магданоз
риган
брашно
олио
сол


Зеленчуците се почистват и измиват. Гъбите се режат на четвъртинки, баклата на пръчици, лука на средни кубчета, чушките на квадратчета. В тенжера се задушават гъбите, докато водата им се изпари. Прибавят се лука и чушките, а като поомекнат и баклата. Подправя се с риган и червен пипер,  посолява се. Добавя се доматеният сок и малко вода. Когато всичко е сварено, се сгъстява с малко брашно. Преди да се изключи се добавя нарязан магданоз. Приятен апетит!




4 коментара:

  1. Чудесна яхнийка, много обичам такъв тип манджички. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен са ми любими, ароматни и вкусни! Спокойна нова седмица!

      Изтриване
  2. Чудесна салатка и яхнийка Теди.Любител съм на постните ястия, но бакла в съчетание с гъби не съм приготвяла.Идеята е прекрасна.Салатката с малинов дресинг е прекрасна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели! Наистина много вкусно се получи баклата с гъби! Поздрави!

      Изтриване