Търсене в този блог

сряда, 24 юни 2015 г.

Салата от печени червени чушки и патладжани

През летните и есенни дни приготвям една любима салата вкъщи. Подправена с обилно количество чесън е много разяждаща и вкусна. А и какъв аромат се носи от кухнята, само! Аромата на печени чушки предизвиква много спомени и мили чувства. Уютно, топло, вкусно. С парче сирене и домат, намазана на филийка хляб се получава лек обяд. Ето я и любимата салата:


Салата от печени червени чушки и патладжани




5 патладжана
6 червени чушки
магданоз
чесън
киселина(малинов оцет)
мазнина(орехово масло)
сол
пресен риган (по желание )


Патладжаните и чушките се измиват и подсушават. С остър нож се правят разрези на кръст на дъното на всеки патладжан и чушка. Поставят се в тава, върху хартия за печене и се изпичат в загрята фурна. Изваждат се и се поставят в затворен съд за да се задушат. Обелват се и се нарязват на едро. Скилидките чесън се почистват, и счукват в хаванче с малко сол. Прибавя се киселината и мазнината, и с получената кашичка се подправя салатата. Поръсва се с нарязан магданоз, и по желание пресен риган. Поднася се охладена. Добър апетит и наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар