Търсене в този блог

неделя, 28 юни 2015 г.

Бърз японски чийзкейк



Всъщност неговото име е Японски чийзкейк с три съставки, но всъщност те са четири. Въпреки това е много вкусен, и наистина бърз. Разбърква се за броени минути, пече се много кратко и в рамките на 30-40 минути имаме фантастичен десерт. Обаче стига приказки, ето и продуктите :


Бърз японски чийзкейк





3 яйца
120 гр крема сирене
120 гр бял шоколад
масло за намазване

Сместа за чийзкейка е малко, и е подходящ за 15 см. форма. Аз нямам толкова малка и го направих в 19 см. форма, а може и в индивидуални формички да се приготви. След като направих уточненията ето и как се прави. Приготвят се две купи. В едната се поставя шоколада и се стопява(за най-лесно в микровълновата). Прибавя се крема сиренето и се разбърква. По лесно се смесват ако сиренето е със стайна температура. В шоколодовата смес се прибавят жълтъците. Разбърква се и хомогенизира сместа. В другата купа се разбиват белтъците на сняг. Постепенно се прибавят към шоколадовата смес. Чийзкейкът се поставя в намаслена тавичка и се пече в загрята на 170 градуса фурна. След изпичане се обръща в чиния. Украсява се с плодове. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,страхотен чейз!Идеята за стопен бял шоколад ми допада извънредно много!Прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Наистина се получи прекрасен чийзкейк! Слънчева и усмихната нова седмица!

      Изтриване