Търсене в този блог

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Медено свинско в плик


Много вкусно свинско печено. Вкъщи всички обичаме бавно печеното месо, а когато е с такъв невероятен сос е повече от неустоимо. Ето и продуктите :

Медено свинско в плик




2 кг. свински врат(цяло парче)
1 ч.л джинджифил на прах
2-3 с.л сушен зелен лук
3 с.л пчелен мед
1 ч.л чесън на прах
3 ч.л риган
3 ч.л червен пипер
1/2 ч.л червен лют пипер
3-4 с.л олио
3-4 с.л ябълков оцет
сол

плик за печене
3-4 с.л натурално нишесте


В купа се смесват всички подправки, олиото и оцета, както и пчелният мед. Месото се разрязва на две и се намазва със сместа. Поставя се в плик за печене, пече се 3 часа на 180 градуса. Изважда се месото от плика и се запича до приятен загар. Отделения бульон без да се прецежда се пресипва в касерола. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя при соса. Сместа се загрява,  като се разбърква непрекъснато. Изважда се след като се сгъсти. С така получения сос заливаме нарязаното на филийки месо. Месото е вкусно както студено, така и топло. По лесно се реже когато е охладено, но кой ще го чака!?! Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар