Търсене в този блог

понеделник, 8 юни 2015 г.

Свинско с лук на фурна

Много харесвам лесните и бързи рецепти, без излишни операции по приготвянето, и с възможно най-малко цапане на съдове. Тази рецепта е точно такава.


Свинско с лук на фурна






1,5 кг. свинско месо
4-5 глави лук
1 глава чесън
3-4 с.л. оцет
риган
олио
сол


Месото е хубаво да е шарено, моето беше от бут, но имаше и мазнина. Нарязва се на хапки и се поставя в тава. Лука се реже на едро, чесъна се бели и оставя цял. В тавата се поставя всичко, изсипва се оцета и ригана. Разбърква се добре и се поставя в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор. Пече се докато месото си отпусне водата,  след това се завива с фолио. Когато месото е готово, фолиото се маха и се запича. Получава се много крехко и вкусно. Паднесох към ориз с царевица. Добър апетит!

2 коментара:

  1. И аз много ги харесвам, особено когато нямам време за суетня в кухнята. Чудесна рецепта. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има дни, в които не ми се готви, тогава ми хрумват интересни идеи. Поздрави!

      Изтриване