Салата с акация и глухарче
листа маруля
листа и стебла глухарче
листа живовляк
листа маточина
стрък зелен лук
стрък пресен чесън
акациев цвят
цвят от глухарче
оцет
олио
сол
Листата и стеблата от глухарче, заедно с млади листа от живовляк и маточина се накисват във вода. През това време се измиват и почистват марулята, лука и чесъна. Нарязват се всички зелении на ситно.
Цветчетата от акация се откъсват от чашките и се поставят в салатата. Овкусява се със сол, оцет и олио. Салатата се украсява с цветове от глухарче и акация. Преоткрих маточината с тази рецепта. Никога не бях я употребявала свежа, а е толкова вкусна. Опитайте!
Много красива цветна салатка ! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Хубав ден!
ИзтриванеЧудна салатка, Теди.Маточината е много вкусна, с чудесен лимонов аромат.Използвам я и за украса на десерти.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря Ели, определено ще й търся приложение в моята кухня. Слънчев следобед!
Изтриване