Търсене в този блог

сряда, 20 май 2015 г.

Домашен крем


Импровизацията за днес беше на тема домашен яйчен крем. Вкусно, въздушно и нежно кремче се получи. Бях замислила мащабен проект от калибъра на 6 яйца, 1.5 л. прясно мляко, но реалността беше оставила само 3 яйца в хладилника. Така кремчето се получи в скромните 6 порции. Ето и вложения материал:

Домашен крем





800 мл прясно мляко
3/4 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. захар
1 ванилова захар
3 яйца

Млякото се слага в подходящ съд, загрява се. През това време с миксер се разбиват яйцата със захарта. Добавя се ваниловата захар и брашното. Към сместа постепенно се прибавя затопленото мляко, с постоянно разбъркване. Връща се на котлона и се вари до сгъстяване. Разпределя се в чашки и се охлажда. Получава се лек и въздушен крем.



Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар