Търсене в този блог

събота, 16 май 2015 г.

Зеленчукови кюфтенца

В сезона на тиквичките, и пресните картофки обичам да приготвям зеленчукови кюфтенца. Получават се много вкусни, с мека сърцевина и хрупкава коричка. И имат само един недостатък, свършват бързо. Рецептата е за 8-9 кюфтенца:

Зеленчукови кюфтенца





4 картофа
2 тиквички
3 моркова
1 яйце
брашно
сол
черен пипер
червен пипер
олио
кимион
риган

Зеленчуците се настъргват на ренде, или накълцват в блендера. Посоляват се и хубаво се изстискват от отделения сок. Разбъркват се с подправките и яйцето, и се оформят кюфтенца. В тава, върху хартия за печене се нареждат и намазват с мазнина. Пекат се до зачервяване, като по средата на печенето се обръщат. Сервират се с млечно-чеснов сос. Приятен апетит! 

4 коментара:

  1. Много обичам такива кюфтенца, търпят всякакви импровизации и зеленчуци. Твоите са разкошни! Поздрави, Теди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Харесаха се от всички вкъщи, и малки и големи ;). Слънчев ден, Кате!

      Изтриване
  2. Приготвям понякога такива кюфтенца, с различни зеленчуци.Стават много вкусни и се харесват от всички.Понякога, когато не искам да ги пържа ги пека на фурна.Стават също хубави и вкусни, а твоите са станали разкошни, съдейки по снимките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Откакто спрях да пържа ги правя винаги на фурна, пък и цапаницата е по малко. Слънчева нова седмица!

      Изтриване