Търсене в този блог

вторник, 12 май 2015 г.

Пастет

Преди време, когато видях рецептата за пастет при Пепи Стоева, реших задължително да опитам да го приготвя. Обаче нямах подходяща машина, с която да смеля месото. Когато пречката изчезна се появи пастета. Ето рецептата през моите количества:

 Пастет





350 гр  свински черен дроб
900 гр. свински врат
3 яйца
200 мл прясно мляко
1 с.л сол
1/2 к л черен пипер
1/2 к.л. червен лют пипер




Нарязах черния дроб на дребни парчета и сварих за десетина минути. Изплакнах със студена вода и поставих в кухненски робот. Прибавих нарязаното на парчета свинско месо и смелих на ситно. Измерих подправките и ги прибавих при месото. Прясното мляко разбих с яйцата. При включен робот добавих постепенно млечно-яйчната смес и миксирах докато се получи еднородна смес. Напълних в малки бурканчета от бебешки пюрета и варих един час след завиране на водата. Получи се много вкусен пастет, но малко сух, защото месото ми не беше мазно. При следваща доза мисля да сложа малко масло към сместа. Опитайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар