сряда, 1 юли 2015 г.

Тиганички



Както съм тръгнала със содените произведения, да покажа и едни тиганички. То общо взето продуктите почти същите като ирландският хляб, но изпълнението е различно. Тааа дддам ето ги и симпатичните тиганички:

Тиганички





1 яйце (или два жълтъка)
1,5 ч.ч айрян
1 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л захар
1/2 ч.л сол
брашно


В купа се изсипва чаша и половина айрян и содата. След това се добавя яйцето, захар и сол. Всичко се разбърква много хубаво. Брашно се прибавя по малко, докато се образува малко по-гъсто от палачинково тесто. В загрят незалепващ тиган се капва малко олио и се сипва по лъжица или две от сместа. Разсилат се леко, ако  тестото е по гъсто. След като се запекат, се обръщат и изпичат от другата страна. Подходяща добавка са към карамеленото сладко от круши, или към меда от глухарчета. Приятен апетит!



2 коментара:

  1. Теди,
    не съм приготвяла тиганички по такъв начин и ще изпробвам рецептата ти.Чудни са се получили и са лесни за приготвяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са вкусни, стават доста, когато се правят малки. Ще се радвам да ги приготвиш и споделиш дали ти харесват! Лека вечер!

      Изтриване