Много лесен и бърз сос, подходящ за овкусяване на зеленчуци, месо или риба. Уникално вкусно, особено за такива като мен, които обожават зелени сливи. Само чакам да наедреят достатъчно и си хапвам на воля. Този път реших да опитам да приготвя сос за салата от тях. Получи се много вкусно, само другия път ще смеля фино. Ето и как се приготвя:
Сос от зелени сливи
шепа зелени сливи
1-2 с.л зехтин или шарлан
1-2 щипки сол
скилидка чесън по желание
ядки по желание
Хубаво е да подберат по едри зелени сливи, но все още с невтвърдена костилка. Измиват се и се изчистват от бялата семка. Всички продукти се поставят в пасатор, или хаванче. Аз използвах хаванче, и се получи сос с едри парчета. Следващият път ще смеля фино с режещия нож на пасатора. Овкусих със соса варени картофи. Приятен апетит!
Леле, колко ги обичам, тези зелени джанки. Като бременна това беше единственото, което ми се прияждаше, и то извън сезона, та се чудеше мъжО отгде да ми намери:))
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала обаче да ги вложа в нещо, чудесна идея!
Много ги обичам и аз, но за кратко време са едри и без костилки ;) Поздрави!
ИзтриванеМного ги обичам и аз, но за кратко време са едри и без костилки ;) Поздрави!
Изтриване