Вкъщи всички се мръщят на изостаналата храна. Затова се опитвам да рециклирам, както и в случая се случи с тези нежелани вратни пържоли. Това с пържолите често ми се случва, а понякога и други продукти рециклирам. Отдавна исках да приготвя шакшука, а все не успявах. Реших да я приготвя с нарязаното месо в нея, но може да се приготви и без него. Може много да се импровизира с рецептата :
Шакшука с месо
2 вратни пържоли, предварително сготвени
800 мл. консервирани домати
4 яйца
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 ч.л риган
1 ч.л червен пипер
1/3 ч.л кимион
1/3 ч.л черен пипер
магданоз
олио
сол
Пържолите се нарязват на кубчета или жулиени. Лука и чушките се нарязват на еднакви парчета. В тенжера или тиган с незалепващо покритие се задушава лука в мазнината. Когато омекне се прибавя месото и се готви няколко минути. Прибавят се чушките, посолява се и се подправя. Изсипват се доматите. Готви се докато всички зеленчуци се сготвят. Яйцата се чукват едно по едно и внимателно се изсипват на повърхността на ястието. Трябва да останат цели. Похлупва се с капак, докато яйцата се забулят. Внимава се яйцата да не се преварят. Поръсва се с наситнен магданоз. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванене съм правила такова ястие.Интересна рецепта.Много продукти, изостанали в хладилника могат по този начин да се оползотворят.
Поздрави !
Ели, в много от блоговете я има шакшуката. И досега съм я срещала в безместен вариант. Моят вариант е с месо. Весел и спокоен уикенд!
ИзтриванеОт изчисти хладилника се сътворяват много вкусни салати и ястия. Ето поредното доказателство. Чудесна рецепта. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПрава си, Кате! Предварително сготвената храна е улеснение и допълнителен вкус. Вкусна седмица!
Изтриване