Търсене в този блог

вторник, 26 юли 2016 г.

Маскарпоне крем с бишкоти



Едно лесно и бързо кремче с бишкоти и маскарпоне. Признавам си, до сега не съм опитвала маскарпоне, и чудейки се в какво да го вложа, реших да е най обикновено кремче. С минимални усилия се получи чудесен и вкусен десерт. Само малко търпение трябва да има, за за може да му се насладите добре охладено. Ето и продуктите :


Маскарпоне крем с бишкоти





250 гр. маскарпоне
450 гр. заквасена сметана
200 гр. кисело мляко
3 с.л мед
2 пак. ванилова захар
6 бишкоти
2 праскови



В купа се поставят маскарпонето, сметаната и киселото мляко. Прибавят се ванилиите и меда. Разбърква се с миксер докато се смеси всичко добре. Опитва се, ако има нужда допълнително се добавя още мед.




Бишкотите се нарязват на три парчета. Прасковите се почистват,  нарязват се няколко резена за украса. Ако са добре узрели кората може да се обели. Останалите праскови се нарязват на кубчета. На дъното на чаши или купички се поставят от нарязаните на кубчета праскови. Отгоре се покрива с крем. Поставят се по две парчета бишкоти,  след това още малко крем. Отгоре се украсява с парче бишкота и резен праскова. Поднасят се добре охладени. Приятен апетит!

8 коментара:

  1. Теди,
    прекрасен крем се е получил.Преди години нямаше маскарпоне, но го замествахме успешно със сметана и разбити на сняг белтъци.Но маскарпонето е чудесен продукт за кремове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, за пръв път приготвям нещо с маскарпоне, но няма да е за последен. Много харесаха вкъщи десерта ;) Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. О, прекрасни кремчета, Теди, вкусни и красиво поднесени. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Теди,уцели ме право в сърцето!Отивам да ги сънувам тези прелести,а на теб хубави почивни дни,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Лесничко, и много вкусно, Теди!

    ОтговорИзтриване