Търсене в този блог

понеделник, 4 юли 2016 г.

Лимонада с джанки



Лятото е сезонът, когато всички ни приканват да пием повече течности, най вече вода. Обаче идва един момент, когато нито ти се пие вода, нито ти е вкусна. В тези моменти предпочитам да правя домашни лимонади, които много се харесват на всички вкъщи. Лимонадата с джанки изисква малко предварителна подготовка, но затова пък е изключително свежа и прекрасна. Ето я и нея :


Лимонада с джанки



300 гр. зелени джанки
2 лимона
5 с.л захар
1.2 л. вода




Водата, заедно с измитите джанки се слага да заври. Прибавя се захарта и се разбърква. След завирането се обира пяната с решетъчна лъжица. Джанките трябва да омекнат и да се сварят. Когато това се случи, компота от джанки се прецежда през цедка за да се отделят ципите и костилките. Може да се пасира след това и течността се охлажда. Прибавя се изцедения лимонов сок. Ако има нужда се подслажда допълнително. Сервира се с кубчета лед. Наздраве!

4 коментара:

  1. Теди,
    чудесна разхлаждаща напитка в летните горещини.Много ароматна, много интересна и вкусна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Е, много свежарска лимонадка! Прекрасно лято, Тединка!

    ОтговорИзтриване