Търсене в този блог

сряда, 20 юли 2016 г.

Шницели със сос от манатарки

 

Шницели със сос от манатарки




свинско месо, нарязано на тънки 4-5 милиметрови филийки
2 яйца
5-6 с.л с връх брашно
щипка кимион
щипка черен пипер
олио
сол


за соса:
40 гр. сушена манатарка
2 с.л брашно
щипка кимион
щипка черен пипер
олио
сол





В дълбока чиния се сипва брашното и се прибавя малко сол. В друга чиния се разбиват яйцата, заедно с черния пипер, кимиона и малко сол. Загрява се мазнина в подходящ съд. Месото се потопява първо в брашно,  след това в яйце, и накрая пак в брашно. Така приготвените шницели се пържат в силно загрятата мазнина от двете страни. 
Манатарките се накисват в топла вода. В касерола се сипва малко мазнина.  Прибавят се отцедените и наситнени манатарки. Запържват се за няколко минути,  прибавя се водата от накисването на манатарките. Ако има нужда се добавя още малко вода. Когато сместа заври се прибавя на тънка струйка брашното разредено с малко студена вода. Разбърква се докато заври, овкусява се със сол и подправки. 
Готовите шницели се сервират със соса и резен лимон. Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар