Търсене в този блог

сряда, 13 юли 2016 г.

Бутер тарта с круши



Една много лесна и вкусна рецепта, която видях при Ева и при Вили, и която се изкуших да приготвя. Аз обаче я направих малко по различно,  и максимално лесно. Използвах желе от дюли и се получи прекрасно. А когато я сервирах леко топла със сладолед стана уникален десерт.



Бутер тарта с круши






400 гр. бутер тесто
2 с.л желе от дюли
1-2 круши
захар за поръсване


Бутер тестото се размразява и се разточва върху хартия за печене. Оформя се лек ръб. Крушите се нарязват на тънки резени. Подреждат се отгоре и се намазва с желето, разредено с малко вода. Поръсва се с кристална захар. Пече се в загрята на 220 градуса фурна до зачервяване. Охлажда се. Сервира се леко топла с топка сладолед. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар