Търсене в този блог

вторник, 8 март 2016 г.

Крем Милена с кокос



От много време искам да направя крем Милена. Не съм го опитвала, но легенди се носят за него. В общи линии е млечен крем с шоколад. Аз го разкрасих според моя вкус, и сложих любимия кокос. Получи се много свежо и вкусно кремче. Медът и пудрата захар магат да се увеличат или намалят според вашия вкус. Вместо заквасена сметана може да се използва цедено кисело мляко. Ето и как го приготвих :

Крем Милена с кокос





400 гр. заквасена сметана
200 гр. течна сметана
3-4 с.л мед
2-3 с.л пудра захар
100 гр. кокосови стърготини
1 ванилова захар
200 гр. течен шоколад


Течната сметана, с помоща на миксер, се разбива на пухкав крем с пудрата захар. Прибавят се заквасената сметана и меда. Отново се разбива. Ванилията и кокоса се добавят накрая.




На дъното на шест чашки се слага малко течен шоколад. След това се насипва на пластове млечния крем и останалия течен шоколад. Отгоре се украсява с още малко течен шоколад. Десерта се поднася охладен. Приятен апетит!




Честит празник на всички майки и жени! Нека бъдем преди всичко здрави, много добри, щастливи, успешни, обичащи и обичани! Весел празник и наздраве, мили дами!

4 коментара:

  1. Ама, че интересна история с този крем!:) Заинтригува ме:) Честит празник, Теди! Бъди щастлива, обичана и вдъхновена всеки ден!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, опитай, прекрасен е крема, а с кокос е чуден! Весела вечер!

      Изтриване
  2. Някой май ще става от леглото да си спретне една дозааааа...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Става бързо и лесно, и всякакви импровизации позволява десерта ;)

      Изтриване