Имах в наличност един голям буркан с мариновани чушки. След като ни омръзна да си ги хапваме на салата, направих пастет от останалите. Получи се много интересен и вкусен дип. Отново е с малко продукти, и понеже чушките са добре подправени няма нужда от допълнително овкусяване. Ето и съставките:
Дип с мариновани чушки
5-6 червени мариновани чушки
1 връзка магданоз
15-20 маслини
2 стръка пресен чесън
лимонов сок(по желание)
сол(по желание)
Маслините се почистват от костилките. Магданозът и чесъна се нарязва на ситно. В купа на пасатор се поставят всички продукти и се смилат заедно. Готовия пастет се опитва, и ако има нужда се прибавя лимонов сок и сол. Много е вкусен намазан на препечена филийка. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванемного интересен дип.Чудесно мезе и вкусна разядка.
Поздрави !
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване