Търсене в този блог

четвъртък, 19 май 2016 г.

Топла салата с пиле и крутони




Топла салата с пиле и крутони



100 гр. сварено или печено пилешко месо
2 сварени яйца
2 кисели краставички
2 филийки хляб
1/2 ч.л червен пипер
1/3 ч.л кимион
1/3 ч.л черен пипер
1/3 ч.л чесън на прах
4 с.л олио
сол





Хлябът се нарязва на кубчета и се подправя с половината подправки. Кубчетата се оставят в незалепващ тиган и се полива с половината олио. Разбъркват се хубаво и се запичат от всички страни. Изваждат се в чиния. В същия тиган се сипва останалото олио. Пилешкото месо се нарязва на хапки. Киселите краставички и яйцата също. Пилето се запържва първо, след това се прибавят краставичките и последни яйцата. Овкусява се с останалите подправки. Крутоните се добавят накрая и всичко се разбърква добре. Сервира се веднага. Салатата е за една голяма порция или две по-малки. Приятен апетит!



2 коментара:

  1. ТЕди,
    прекрасна топла салатка.Идеална дори за лек обяд или вечеря.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване