Търсене в този блог

неделя, 30 август 2015 г.

Макарони на фурна




В последно време, освен сладката и мармаладите, които приготвям, съм започнала да приготвям доста често и старите класики от българската кухня. Това е един от хубавите десерти, който може са се похапне и за закуска. Ето рецептата с моите количества:



Макарони на фурна




400 гр. макарони
6 яйца
900 мл. прясно мляко
1.5 ч.ч захар
70 гр. масло
2 ванилии
грис или галета



Макароните се сваряват според указанието на опаковката. Изцеждат се хубаво от водата и се връщат в тенжерата. Прибавя се захарта и маслото. Разбърква се докато се разтопят. В купа се разбиват яйцата и прясното мляко,  прибавят се ванилиите. Взима се тава, в която ще се пекат макароните. Омаслява се и се поръсва с грис или галета. Макароните се разбъркват с яйчната смес и внимателно се изсипват в тавата. Отгоре се поръсва с малко захар и се пече в загрята на 220 градуса фурна до готовност. Приятен апетит!

2 коментара: