Търсене в този блог

понеделник, 2 май 2016 г.

Паниран цвят от акация




Паниран цвят от акация



бели цветове акация
1 яйце
2 с.л прясно мляко
2 с.л олио
3 с.л с връх брашно
щипка черен пипер
щипка чесън на прах
щипка кимион
сол




Цветчетата се измиват и подсушават. Всички останали съставки се разбъркват. И тук следват двата варианта. Единият е да се потопят заедно с клончето в панировката и да се изпекат на загрят тиган. Вторият, по лесен вариант е да се откъснат цветчета и да се разбъркат с панировката. Пекат се отново в загрят незалепващ тиган, на малки купчинки. След като се запекат от едната страна се изпичат и от другата. Получават се много вкусни кюфтенца, а акацията им придава приятна сладост. Приятен апетит!

9 коментара:

  1. Здравейте! :) Опитах да намеря мейл за връзка, но не успявам, а имам да Ви кажа нещичко - освен, че блогът Ви е пълен със страхотни вкусотии, браво! :) Ако имате възможност, ще съм благодарна да ми пишете на личния мейл: mousseofcoloursanddreams@gmail.com.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи! Ще изпратя мейла си! Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Многооу любопитна идея- а във втория вариант направо си ме грабна и ще ги пробвам като палачинки ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай, Бате! Като деца сме хапвали много акация, и я обичам! По този начин е вкусно! Усмихнат ден!

      Изтриване
  3. Не съм опитвала никога такова нещо:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай, Веси! Акацията е сладка и вкусна! Усмихната вечер!

      Изтриване
    2. От къде ли пък ще намеря акация, от дете не съм виждала сякаш...

      Изтриване
    3. Незнам около вас, къде може да има, накъде извън града, до река или чешма, може да откриеш. Ако беше нещо трайно с удоволствие бих ти пратила ;)

      Изтриване