Търсене в този блог

сряда, 10 август 2016 г.

Салата със заешко месо и спанак


Една лесна салата, или направо цяло ястие. Ако имате под ръка заешко или пилешко месо, приготвянето не отнема много време. А ако е предварително сварено или печено става още по бързо. Комбинацията от спанак, рукола и месце много ми допадна, а градинският домат придаде допълнителен вкус. Истинско изкушение! 


Салата със заешко месо и спанак





заешко(пилешко) месо
1 домат
шепа рукола
шепа бейби спанак
1/2 лимон
зехтин
брашно
черен пипер
сол


Заешкото(пилешкото) месо се нарязва на хапки. Овкусява се със сол и черен пипер. Поръсва се с малко брашно и се изтупва от излишното. В тиган се загрява мазнина. Месото се изпържва от всички страни. Изважда се в чиния и се оставя настрани да се охлади.
Руколата и спанака се измиват и подсушават. Домата се нарязва на хапки. Зеленчуците се овкусяват със сол, зехтин и сока от половин лимон. Прехвърлят се в чиния за сервиране,  отгоре се поставя месото. Приятен апетит и наздраве!





4 коментара:

  1. Теди,
    непременно ще направя тази салата.Сега през лятото посрещам много гости и винаги правя и нещо подобно у дома.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да ви допадне, Ели! Поздрави и приятни почивни дни!

      Изтриване
  2. Бих могла само с нея да се наям, страхотна е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Кате, за мен си е основно ястие ;) Усмихната вечер!

      Изтриване