Търсене в този блог

сряда, 24 август 2016 г.

Разядка със зелени маслини



Времето малко захладня и желанието за готвене се завърна. Но днешната рецепта е отново бърза и лесна, без кулинарна обработка и много свежа. Понякога за закуска ми се хапва филийка намазана с нещо, а комбинирана със свеж и вкусен летен домат е уникална.
Купих зелени маслини, които и неколкократно обезсолявани бяха достатъчно солени. Така приготвини вече можеха да се хапват.


Разядка със зелени маслини





100 гр. зелени маслини без костилки
1/2 връзка магданоз
зехтин
лимонов сок
по желание:
скилидка чесън




Приготвянето е много лесно. Всички съставки се слагат в блендер или пасатор и се пасират финно. Лимоновият сок се добавя по малко на вкус. Ако маслините са безсолни може да се добави малко сол. Няма нужда от други подправки, но по желание може да се добави черен пипер или лют червен пипер. Намазана на филийка, разядката е чудесна. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    и аз правя подобни разядки когато закупя солени маслини.Някои лесно се обезсоляват като се надупчват с вилица и няколко пъти се изкиснат във вода.Но други наистина са много солени и трябва да се прави от тях пастет с различни добавки.
    Чудесна и много вкусна разядка се е получила.
    Поздрави и весело и прохладно лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм опитвала да надупчвам с вилица, това е подходящ начин за обезсоляване на маслини с костилки. Моите бяха без, но много солени. Не помогна изкисването, но на пастет се изядоха. Хубав ден, Ели!

      Изтриване
  2. Чудесно пастетче, Теди.
    И аз го закъсах с едни солени маслини, но са руси моите, ще спретна и аз нещо подобно, половината сложих в една яхния и пка са ссолени.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз мислех на яхния да пробвам, но пастета надделя. Приятни почивни дни, Веси!

      Изтриване