Търсене в този блог

четвъртък, 15 септември 2016 г.

Първият учебен ден

Опитвам се да си спомня моят първи учебен ден, но не мога. Имам откъслечни спомени за градината и няколко такива за началния курс. Но нищо конкретно, нищо ярко и открояващо се.Днес моето порастнало момче прекрачи прага на училището. Започва един нов и вълнуващ етап за цялото ни семейство. Имам нормалните притеснения на всяка майка дали ще се справя с лекота или ще изпитва трудност. Тревожа се дали избрахме подходящо училище, и дали учителите му ще съумеят да го научат на всичко, което трябва. В същото време съм безкрайно щастлива, че малкото до скоро момче, вече е голямо.
Пожелавам му на първо място здраве, след това достатъчно усърдност и упоритост, и не на последно място много нови приятели. Нека училището за него бъде вълнуващо преживяване, а не тежко бреме!
На добър час!

4 коментара:

 1. Успех, забавления и много приключения по пътя на знанието му желая! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Теди,
  и аз пожелавам на всички учители и ученици попътен вятър и на добър час.Спомням си първата ми учителка и до сега тя си остана човекът, който най - много харесвам.Но за жалост някои учители превърщат живота на ученика в същински ад, мъка и тормозят децата.Такива хора създават на децата стрес още от най - ранните им години и мястото им не е в училище.Но има и други, които с желание и ентусиазъм работят неуморно и са призвани за тази професия.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 3. Теди, честит ви първокласник! Чудесни изживявания имате!
  Ти си му пожелала всичко, което най-важно, не ми остава друго, освен да приобщя искрените си пожелания към твоите!
  Много обичам този ден!

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ви момичета за милите пожеляния! Не мога да се организирам в последно време, и благът ми страда от това. Пожелавам ви най-вече здраве и усмихнати дни!

  ОтговорИзтриване