Търсене в този блог

вторник, 27 септември 2016 г.

Агнешко с ориз и спанак

Агнешко по никое време. Докато пазарувах в един от супемаркетите, погледа ми попадна върху тарелки с агнешко месо. Тогава се сетих, че имам един агнешки бут, който си почива във фризера и чака да бъде сготвен. Бързо купих спанак, и вечерята беше измислена. Ето и как го приготвих:



Агнешко с ориз и спанак



1 агнешки бут ( около 1,5-2 кг нарязан на 2-3 парчета)
2 ч.ч ориз
400 гр. пресен спанак
1 глава лук или 3-4 стръка пресен
1 с.л подправка за агнешко
1 ч.л сух джоджен
1/2 ч.л черен пипер
1-2 с.л червен пипер
олио
сол




Агнешкото месо се поставя в тава. Натрива се със сол, червен пипер и черен пипер. Полива се със струйка олио, налива се вода 2-3 пръста в тавата и се покрива с алуминиево фолио. Пече се във фурна на 200 градуса,  докато започне да се отделя от кокала. През това време спанакът и лука се измиват и нарязват на ситно.




Оризът се почиства. Всичко се смесва, прибавят се останалите подправки. Внимателно между месото се слага оризовата смес. Ако водата е извряла се добавя нова. Тавата се връща във фурната без фолиото. Пече се докато оризът се свари. Изважда се и се охлажда леко преди поднасяне. Сервира се с кисело мляко. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар