Търсене в този блог

петък, 30 септември 2016 г.

Булгур със зеленчуци



От много време гледам Джейми как приготвя булгур без варене. И се опитвах (не много успешно) да открия и по нашите магазини този продукт. Признавам си, не съм търсила по арабски и турски магазини. Обаче тази седмица ми попадна в полезрението в две от веригите супермаркети. Чак не можех да повярвам, че го има. Взех си по-малката опаковка, и започнах експериментите. Получи се много приятна гарнитура към едни месца.


Булгур със зеленчуци



1ч.ч булгур без варене
1 морков
1/2 тиквичка
1 червена чушка
черен пипер
лимонов сок
олио
сол




Булгура се залива с вряла вода, според указанието на опаковката. (В моя случай с две чаши.) Посолява се, поръсва се с черен пипер и малко лимонов сок и се захлупва с капак. Оставя се настрани да набъбне. 
Зеленчуците се почистват и нарязват на тънки ленти. Посоляват се и се омазняват леко с олио. Изпичат се в обикновен или грил тиган от двете страни. Нарязват се на ситно и се разбъркват с булгура. Получава се чудесна гарнитура.  Приятен апетит! 

1 коментар:

  1. Теди,
    арабската и турската кухня много използват този булгур суров.Салатите Късър и Табули се правят именно с такъв булгур, аз го накисвам със студена вода.Чудесна салата и гарнитура си направила.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване